Tavarat viimein omassa kotona

Muuttokuormamme saapui Bangkokista, vihdoinkin! Merimatkan tavarat pakattiin 18.12., joten matka on ollut sekä kilometreissä että ajallisesti melkoisen pitkä. Lentorahtikin otti aikansa: se pakattiin 13.1. ja perille se saapui 4.3. Lentorahdista oli poistettu pieni muovilaatikko, jossa oli minun käsirasvani, kasvorasvani ja piilolinssineste sekä erillisinä kaksi paristoa. Pattereita saa kuljettaa rahdissa vain, jos ne ovat patterikäyttöisen laitteen sisällä. Kaikki kuusi muuta mukana olevaa patteria olivat, nämä eivät. Rasvojen pois ottamiselle emme muuttofirman omistajan kanssa keksineet mitään muuta syytä kuin sen, että koska rahti oli jouduttu avaamaan, oli sieltä samalla otettu vähän enemmän. Pelkästään kahden pariston takia ei viitsitty nähdä niin suurta vaivaa. Virallisena syynä tarkastajat olivat sanoneet, että nuo rasvat ovat kiellettyjen aineiden listalla. Siis Lumenen kasvorasva, Baush & Lombin piilolasineste ja thaimaalainen Panpurin käsirasva, jota myydään muun muassa Bangkokin lentokentillä, oli luokiteltu vaarallisiksi aineiksi. Uskokoon ken tahtoo.

Lento- ja merirahtien lisäksi raahasimme tänne matkalaukuissa melkoisen kasan tavaraa. Muutimme tänne 16.1. matkalaukuissamme yhteensä 94 kiloa omaisuuttamme, helmikuussa kävimme hakemassa 112 kiloa lisää. Bangkokin asuntomme on parhaillaan myynnissä, joten tänä keväänä on tarkoitus hakea vielä loputkin henkilökohtaisesta omaisuudestamme, mukaan lukien valokuvakansiomme, joita emme uskaltaneet antaa muuttofirman pakattavaksi. Tuo pelko oli kyllä ihan turhaa.

Muuttofirmamme oli sama, jota olemme käyttäneet ennemminkin Bangkokin sisällä muuttaessamme, Blufox. Firman omistaja taas on sama, joka on muuttanut meitä toisen firman palkollisena sekä Bangkokin sisällä että Bangkokista Ouluun ja Oulusta takaisin Bangkokiin. Meitä varoiteltiin ja peloteltiin ennalta, että pitkän matkan konteista on hävinnyt tavaraa, astioita on särkynyt, vaatteet ovat olleet homeessa ja kokonaisia muuttolaatikoita on kadonnut matkalla. Yhden latte ladyn ystävältä oli kadonnut 40 laatikkoa. Meidän tavaramme tulivat kuitenkin perille saman näköisinä, kun ne Bangkokissa laatikoihin pakattiin, eikä yhtään laatikkoa ollut hävinnyt.

Muuttofirman kaverit kantoivat laatikot sisään, purkivat tavarat laatikoista, kokosivat kaikki huonekalut, jotka oli pitänyt kuljettaa osina, veivät kaikki paperit ja pahvit mennessään ja vielä ennen lähtöä imuroivat kaikki huoneet, jossa olivat liikkuneet!

Saimme jo eilen laitettua kaikki tavarat paikoilleen ja taulutkin löysivät paikkansa. Oli ihanaa nukkua pitkästä aikaa omalla patjalla, omassa sängyssä! Teemme helposti kodin vaikka hotellihuoneesta, olkoon tuo huone sitten Hanoissa, Christchurchissä tai Pariisissa, mutta kummasti koti tuntuu sittenkin kotoisammalta omien tuttujen tavaroiden ympäröimänä. Muutoissa on aina se hyvä puoli, että tulee heitettyä pois tarpeetonta tavaraa – tosin minun laukku-, kenkä- ja vaatemäärästä ei kuulemma sitä ihan helpolla huomaa 🙂

 

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Tavarat viimein omassa kotona

  1. Elina Koski

    Aika vähällä penkomisella siis selvisitte. Ehkä Lumenen rasva oli liian houkutteleva ja herätyskellosta puuttui patterit.

    Elina

    Sent from my Windows Phone ________________________________

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s