Ankaran arvaamaton talvi

Kuten on tullut todettua, Ankara kuuluu mannerilmaston alueeseen, ja täällä on vuoden mittaan voimakkaita lämpötilan vaihteluja. Tänä vuonna Ankaran talvi joulukuusta maaliskuulle oli, kuten kuuluukin, kylmä mutta arvaamaton. Saimme reippaasti lunta, välillä vettäkin ja lämpötilat liikkuivat reilusta -10:stä noin +20 asteeseen. Vastaavan suuruisia lämpötilaeroja samanlaisella aikavälillä löytyy toki muualtakin, esimerkiksi Suomen Oulusta. Oulu kuuluu keskiboreaaliseen vyöhykkeeseen, jossa lämpötilan vaihtelu on suurta ja vuorokaudensisäinen vaihtelu jopa suurempaa kuin muualla Suomessa.

Lämpötilavaihtelut ovat Ankarassa näin lopputalvesta vuorokauden sisällä todellakin suuria. Päivällä voi hyvinkin voi olla reippaat 2o astetta lämmintä, mutta yöksi ilma saattaa jäähtyä vain muutamaan lämpöasteeseen. Aamulla lähdetään ulos päällystakki napitettuna, hanskat kädessä ja pipo päässä, päivällä voi takin jättää naulakkoon hanskat ja pipo taskussa (tai minä sullon kaikki laukkuun, jos olen liikenteessä), josta ne otetaan illalla taas käyttöön.

Muutamia kuvamuistoja tästä arvaamattomasta 2016 talvesta (lisäähän löytyy aikaisemmista päivityksistäni). Tältä näytti meidän Dikmen vadimme tienoo tammikuussa…

… tältä helmikuussa…

ja tältä maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

WP_20160302_005.jpg

Nyt odottelemme kevättä tulevaksi. Varmaan odotellaan myös vadissamme, jossa eilen tehtiin jo kovasti puutarhatöitä. Oma terassimmekin odottaa puutarhuria – siellä näyttää tulevan jos jonkinlaista vihreää kasvia ruukkuihin ja laatikkoihin. Tunne huonosti pieniä taimia (enkä niin hyvin kaikkia isojakaan), mutta uskoakseni suurin osa on pois kerättäviä rikkaruohoja 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s