Pazarı-päivä

Oli taas joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai ja Ayrancın antika ja organik pazarı- päivä. Eilisen vesisadepäivän ja 4 lämpöasteen jälkeen aamu valkeni aurinkoisena ja aamupäivällä oli jo 14 astetta lämmintä. Mahtava keli torireissulle.

paahdin.jpgTällä kertaa matkaan lähti vanha leivänpaahdin. Ei ehkä kovin näppärä, mutta sitäkin sievempi ja mahtuu mukavasti pienelle keittiön ruokapöydällemme. Organik-torilta ostimme mukaan perusvihanneksia, kolme mansikan tainta ja yhden mintun taimen. Myyjä selitti pitkän litanian turkiksi, kuinka luomumansikka pitää istuttaa ja miten hoitaa. Ymmärsimme muutaman sanan, joten kotiin päästyämme meillä oli googlelle taas asiaa. Eilen löysimme Bauhausista pelargonioita ja orvokkeja, jotka myös koristavat terassiamme.

WP_20160306_002

Suomen vuodenajoista olen eniten näiden vuosien aikana kaivannut kevättä ja alkukesää. Täällä sitä on luvassa vielä monta viikkoa! Puutarhatöitä en pääse tekemään, mutta terassimme on sen verran suuri, että sinne mahtuu hyvin yrttitarhaa, mansikkamaata ja kesäkukkia. Edellinen asukas oli laittanut terassiruukkuihin ainakin tulppaanin ja hyasintin sipuleita ja valkosipulia, jotka pikkuhiljaa pukkaavat varttaan näkyviin.

Kylvimme helmikuun puolivälissä basilikan, tillin, persiljan, auringonkukan ja asterin siemeniä – ja kaikki kasvavat jo hienoa vartta. Korianterin ja chilin siemenet pääsivät multaan vasta tällä viikolla. Keittiön ikkunalautamme menee hyvin kasvihuoneesta. Keittiössä on suuret ikkunat etelään päin ja edessä terassin katettu osa, joten kasvit saavat aurinkoa aina, kun aurinko vain jaksaa paistaa. Ankarassa toistaiseksi melkein joka päivä. Ikkunalaudan alla on patteri, joka pitää taimet lämpiminä.

Osan kasveista uskalsimme siirtää jo terassille, vaikka Ankaran sää arvaamaton onkin. Kovia pakkasia ei kuitenkaan ole odotettavissa enää. Tosin eilen tuli Oranissa räntää ja lunta. Muualla Ankarassa taivaalta tuli vettä, mutta Oran on sen verran korkeammalla, että siellä talvi kestää usein pidempään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s