Pääsiäistä

Pääsiäinen on tulossa, mutta täällä sitä ei katukuvassa tai kaupoissa huomaa. Varsinaisesti pääsiäiseen liittymättä Ankarassa alkavat kuitenkin ensimmäiset tulppaanit ja narsissit, pääsiäiskukkamme, avata nuppujaan! Oman terassimme tulppanit ovat vasta nupullaan, mutta pari viikkoa olemme jo saaneet nauttia kukkivista hyasinteistamme.

Vaikka tulppaani on Turkin kansalliskukka, on se juhlittu kukka myös muualla päin maailmaa. Tulppaaneille järjestetään keväisin festivaaleja sekä Amerikassa että Euroopassa; Turkissa varsinaiset tulppaanifestivaalit löytää huhtikuisin Istanbulista, jolloin Istanbulin kunta koristelee kaupungin miljoonin värikkäin tulppaanein. Ankaran kukkakoristelu on meille vielä arvoitus, koska tämä on ensimmäinen keväämme kaupungissa.

Pajunkissojakaan ei kaupungista löydy, lieko pajujakaan. Sen sijaan puistoissa ja katujen varsilla on jo pari viikkoa kukkinut omena- ja kirsikkapuita. Ah, ihana keväistä, herkkää väriloistoa!

Suoraan pääsiäiseen liittyvään Ankarassa olen löytänyt vain Microsissa parhaillaan myynnissä olevat suklaamunat ja raeruohoistutukset. Microsissa käy paljon ulkomaalaisia – tosin Ankarassa ei esimerkiksi Bangkokiin verrattuna hurjan paljon ulkomaalaisia edes ole. Suomalaisiakin vain muutama kymmenen, sanovat. Vahingossa en ole yhteenkään suomalaiseen vielä täällä törmännyt.

WP_20160324_001Pääsiäisherkuiksemme lähikauppaamme saapuivat pääsiäisen alla myös ensimmäiset Antalyan mansikat. Yleensä on joutunut pettymään näin kauniiden mansikoiden makuun, mutta nämä olivat kyllä oikeaa herkkua.

Tänä vuonna olemme lähdössä pääsiäistä viettämään Suomeen, joten ”fark etmez”, vaikka pääsiäistä ei Ankarasta löydykään 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s